Alkmaar
kamerlingh onnesstraat 29 

1821 BP Alkmaar

dehondenspeelotheek@hotmail.com

T / 06-14545435

 

Heemskerk
Luttik Cie 60A

1969 MV Heemskerk

dehondenspeelotheek@hotmail.com

T / 06-14545435

 

*Lezing 'Osteopatisch kijken naar je hond' door Annemarijn Laan.

Iedereen wil graag dat zijn hond in topvorm is en blijft. In veel gevallen functioneert een hond echter net niet optimaal. Vanwege ziekte, een operatie of een trauma, maar soms ook door minder voor de hand liggende oorzaken zoals langdurige stress, overbelasting, (langdurig) medicijngebruik, onjuiste voeding, te weinig of onjuiste beweging. In bovenstaande gevallen, maar zeker op het vlak van preventie, kan een osteopatische behandeling uitkomst bieden om je hond te ondersteunen.

Osteopathie is een vorm van manuele therapie, met raakvlakken met bijvoorbeeld fysiotherapie en chiropractie. Wat zijn de verschillen met andere behandelmethodes, wat zijn de belangrijkste principes van osteopathie, met welke klachten kun je bij een osteopaat terecht met je hond en hoe gaat een behandeling in zijn werk? Dit zijn allemaal onderwerpen die besproken zullen worden, en aan het einde van de lezing is ruimte voor vragen, bijvoorbeeld over je eigen hond.

Annemarijn Laan is ICREO-gediplomeerd osteopaat voor dieren, oprichter van de beroepsvereniging NVDO en heeft tevens jarenlange ervaring als humaan fysiotherapeut. Zij zal een lezing geven over de basisprincipes van osteopathie,

het belang van het ondersteunen van het zelfgenezend

vermogen van een hondenlijf, en wat zij

eventueel voor jouw hond kan betekenen.

Kosten: 20 euro

Plaats: Uitgeest.

Dinsdag 24 september 19.30 uur.

*Lezing door HondenLot - De Emotionele Belevingswereld van Honden.

Altijd al willen weten wat er nu precies achter het gedrag van honden schuil gaat en waarom honden doen wat ze doen? Dan is deze lezing voor jou. Met behulp van de laatste wetenschappelijke inzichten nemen we een kijkje in het hondenbrein. Wordt hondengedrag alleen aangestuurd door leerervaringen? Of speelt er meer? Kunnen mensen hondengedrag àltijd naar wens beïnvloeden? Bekende gedragsproblemen en praktische toepassingen van de aangereikte nieuwe inzichten in dagelijkse situaties komen aan bod. Deze lezing staat garant voor een flinke eye-opener voor alle mensen die honden een warm hart toedragen.

"Tijdens deze lezing ga ik diep in op wat er wordt bedoeld met 'emoties' bij honden en hoe je zou kunnen herkennen welk overlevingsmechanisme/welk emotioneel systeem actief is binnen het hondenbrein. Daarnaast leg ik uit waarom deze informatie voor gedragstherapeuten essentieel is voor het stellen van de juiste diagnose bij probleemgedrag en hoe je de emotionele reacties van honden zou kunnen beïnvloeden." - HondenLot

Liselot Boersma is gedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW). Naast haar werk als kynologisch gedragstherapeut en trainer, deelt zij al jaren haar inzichten en ervaringen via haar online platform, HondenLot. Meer informatie: www.HondenLot.nl

Datum: maandag 21 oktober 2019
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang lezing: 19.30 uur
Ticket: € 25,-
Adres: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, 1911EA Uitgeest

*Lezing  Monique Bladder -

De relatie tussen het gedrag van je hond en zijn gezondheid.

 

Dinsdag 12 november 2019 komt Monique Bladder hondengedrag-specialist naar Uitgeest om een lezing te geven: “De relatie tussen het gedrag van je hond en zijn gezondheid”.

Interessant voor zowel hondeneigenaar als professionals in de hondensector.

Tijdens deze lezing leer je waar je op moet letten om de relatie tussen gedrag en gezondheid op te sporen.

Gedrag is vaak het eerste symptoom waaraan je kunt merken dat er iets aan je hond mankeert op het medische vlak.
Maar honden zijn sterren in het verbloemen van de signalen.
Of misschien zijn wij niet zo goed in het herkennen van die signalen?

Hoe dan ook...
Het is belangrijk om gedrag serieus te nemen als signaal van fysieke klachten.
Zodat je je hond beter kunt helpen om zich goed te voelen.
Én je een grotere kans maakt dat je het gedrag van je hond kunt veranderen.

In deze drie uur durende lezing leer je welk gedrag kan wijzen op onderliggende fysieke problemen. Maar ook welke medische afwijkingen een directe verandering geven kunnen geven in wat je hond doet. Zijn er ook rassen met specifiek gedrag dat te maken heeft met aangeboren afwijkingen?

Je krijgt uitleg over een aantal standaard medische onderzoeken zoals bloedonderzoek, röntgenfoto's en waar je op moet letten bij de interpretatie daarvan.

Je leert meer over beschikbare wetenschappelijke publicaties waarin de relatie tussen gedrag en gezondheid besproken worden, zoals onder meer het verband tussen geluidsgevoeligheid en problemen met het bewegingsapparaat.

Bovendien wordt besproken welke medische aandoeningen kunnen leiden tot of mede een rol spelen bij obsessief-compulsief gedrag zoals staart-jagen, pootjes likken of oneetbare dingen eten (pica), agressie of angst.

Monique Bladder is hondengedrag specialist met jarenlange ervaring. Ze schrijft wekelijks artikelen en heeft in 2018 haar boek “Kijk eens naar je hond. Aan de slag met zijn gedrag” uitgebracht. Naast haar diploma gedragstherapie voor honden, is zij in het bezit het post-graduaat diploma Toegepast Diergedrag en is zij gecertificeerd BAT-instructeur.

Datum: 12 november 2019
Aanvang: 19.30
Locatie: Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5 1911 EA Uitgeest
Kosten: €35 per persoon

*Lezing Hondenlot Agressie bij Honden - Genuanceerd.

 

Agressie omvat een zeer brede parapluterm waar veel misverstanden over bestaan. Tijdens deze lezing deelt Liselot Boersma, gediplomeerd hondengedrag & welzijn deskundige (PgDip CABW), haar laatste inzichten over dit onderwerp. Liever niet op een stellige toon, maar genuanceerd en op basis van de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Aan de hand van veel beeldmateriaal (videos, foto's en haar zelfgemaakte HondenLot cartoons) zal zij ingaan op vragen als:

  • Wat wordt bedoeld met ‘agressie’ bij honden en is de negatieve lading van het woord terecht?

  • Wat is er bekend over hoe agressie kan ontstaan bij honden; welke verschillende functies kan het hebben en waarom is een uitgebreide, deskundige analyse noodzakelijk bij incidenten om veiligheid te kunnen waarborgen?

  • Welke lichamelijke en mentale factoren hebben invloed op de zogenaamde ‘drempel voor agressie’?

  • Waarom volstaan losse termen als ‘bezitsagressie’ of ‘territoriale agressie’ niet als diagnose?

  • Wat wordt bedoeld met emotie gedreven agressie?

  • Waarom hoeft een gedragstherapeut agressie niet per se (liever niet zelfs) uit te lokken om een betrouwbare analyse te kunnen maken en adviezen op te stellen?

  • Waarom beschouwt Lot zichzelf als iemand die samenleeft met een 'verhoogd risico' hond terwijl haar hondje een ‘Disney’ uiterlijk heeft?

  • Wat is er bekend over de invloed van het ras/type en erfelijkheid op agressie?

  • Wat zijn de meest belangrijke factoren bij het opstellen van een risico analyse?

Veel voorkomende agressie gerelateerde gedragsproblemen komen aan bod, zoals o.a uitvallen aan de riem; hond richting hond agressie en hond richting mens agressie, zowel buiten als in huis. 

 

"Mijn hoofddoel bij het aanbieden van deze lezing is wat ik noem 'Agressie B.H.V.', wat staat voor Agressie: Begrijpen. Herkennen. Voorkomen.” - HondenLot

Datum: dinsdag 4 februari 2020

Deuren open: 19.00 u

Aanvang lezing: 19.30 u

Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest

Ticketprijs: €25,- per persoon

Aanmelden per mail naar: hondenschoolleersamen@hotmail.com of via contactformulier op de website: https://www.hondenschoolleersamen.com/contact

Pas na betaling van de factuur ben je verzekerd van deelname.

Hondenpuzzels te huur voor iedere hond.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now